Zakaj je pomemben meridian trojnega grelca?

Meridian trojni grelec je energetska pot, ki sporoči možganom, da nam grozi nevarnost. Kot general vodi vojsko energij za obrambo našega telesa in izključi imunski sistem. V nam neprijetnih situacijah (npr. neprijeten mail) se aktivira in jemlje energijo ostalim meridianom, mi pa smo izčrpani. Z opisanimi energijskimi vajami ga pomirimo, prešolamo in s tem okrepimo imunski sistem, se sprostimo in zmanjšamo stres. Vaje pomagajo tudi  pri uravnavanju telesne temperature.

Kako so vaje pomagale drugim?

Prva zgodba: Za obisk zobozdravnika sem se od nekdaj na veliko pripravljala. Kar je seveda pomenilo, da so te priprave vzele kar nekaj mojega časa in živcev. Tokrat pa sem se odločila, da z energijskimi vajami zmanjšam oboje. Usedem se na stol in obvestim svojega zobarja, da bom danes nekaj čudnega izvajala in naj ga ne skrbi, ker se na tak način pomirjam. Navajen vsega hudega in nenavadnega, reče: »Seveda, delajte, kar želite, samo da vam pomaga.«

S prsti ene rok začnem tapkati na hrbtišču dlani med petim in četrtim prstom, da pomirim meridian trojnega grelca, ki sproža alarme v našem telesu. Ker sem zaposlena s tapkanjem, ne opazim, da čas hitro mineva. Ura je naokoli, moji trije zobje so popravljeni, zobni kamen odstranjen,  jaz pa sem čisto mirna, spočita, zobozdravnik pa zadovoljen, ker sva bila tako uspešna.

Druga zgodba: Ana mora zaradi težav z vidom enkrat mesečno dobivati injekcijo v oko, česar jo je zelo strah. Od kar pozna metodo »tapkanje po hrbtišču dlani«, jo uporablja vedno, ko čaka v ambulanti in med samim dajanjem injekcije. Strahu je mnogo manj, sestre pa jo sprašujejo, če je živčna, ker ves čas »nekaj miga s prsti«. Ana pa z nasmehom rada pove, da si prav s tem tapkanjem zmanjšuje strah  pred injekcijo.

Tretja zgodba: Sem na zanimivem predavanju. Vroče je, ker je gretje deluje na polno. Nekateri se s težavo upirajo kinkanju. Po hrbtu mi kar teče, v glavi se mi malo vrti zaradi toplega zraka v prostoru in množice.

Z vajami začnem pomirjati meridian trojnega grelca, ki vpliva na regulacijo temperature v našem telesu. Nekaj minut tapkam po hrbtišču dlani, nato gladim trojni grelec v obratni smeri toka, od senc do prstanca na roki itd. Že čez nekaj minut se ohladim in spet lahko sledim predavanju, medtem pa vaje občasno ponovim. Nihče ne opazi, da izvajam nekaj posebnega, meni pa je bistveno manj vroče.

Pusti komentar